"Naivt att kalla SD-väljare onda"

Surfade förbi aftonbladets site på nätet nyss och fick syn på denna artikel, naivt att kalla sd-väljare onda. Denna artikel är skriven av Alice Theodorescu, jurist och samhällsdebattör.

Denna debbatörs inledning till denna artikel påbörjas med att det gör mer skada än nytta att demonisera 5,7% av befolkningen. Hon menar att en häxjakt på rasisterna har påbörjats och att "vi ickerasister" gör mot rasisterna det vi hatar att de gör mot oss.

För att citera denna debattör exakt:

"5,7 procent av svenskarna är främlingsfientliga. Borgerlighetens sensationella valseger fördunklas av den intensiva häxjakten på alla dessa rasister. Dessa onda människor som vi övriga ska skämmas över, demonstrera emot och radera från våra vänlistor på Facebook. Det är vi goda mot de onda. Vi som sannolikt inte bor i vandaliserade mångmiljonprogram, som inte har våra barn i skolor där svenska är exotiskt, vi som alltid vet bättre. Det är vi som nu utbrister att ni antingen är med oss, eller med rasisterna, vi som gillar olikhet men bara om man röstar ”rätt”."

Jag har än idag inte träffat någon som tycker att demokrati är något negativt, något som bör avskaffas och där bevis lagts fram som påvisar att det inte gynnar människan och dess värld.

Men vad står då demokrati för? Jo det står för att ett styre ska utgå från dess medborgare, med andra ord att alla har en röst och att majoriteten skall få sin vilja igenom. Låt oss även bli mer djupgående i
begreppet demokrati.

"Som politisk filosofi bygger demokrati på att alla medborgare har en serie fri- och rättigheter, de demokratiska fri- och rättigheterna" jaha och vad står dessa för då? JO:

"De mänskliga rättigheterna anses vara universella, vilket innebär att de gäller över hela världen, oavsett land, kultur eller andra omständigheter. De gäller för var och en, oavsett etnisk tillhörighet, hudfärg, kön, språk, religion, sexuell läggning, politisk uppfattning eller social ställning. De slår också fast att alla människor är födda fria, är lika i värde och har samma rättigheter."

Okej så enligt min uppfattning så står ordet demokrati för att ha sin egna åsikt så länge man inte diskriminrerar andra människor runtomkring sig, jag uppfattar det som att alla får ha olika åsikter om själva samhällets styre, jag uppfattar det som att du får tycka och tänka som du vill SÅ LÄNGE ingen av dessa tankar eller tillträdes handlingar bryter mot de mänskliga rättigheterna på något sätt.

SLåt oss då gå tillbaka till denna häxjakt, dessa människor (rasister) vi inte vill ha med oss utan fryser ut, människor vi tar till oss med kärlek som tycker olika men bara om de röstar rätt. Med andra ord har vi blivit det vi själva hatar rasister.

Men om jag då lägger fram det på detta sätt då ?
Det handlar inte om att rösta rätt, det handlar inte om att man inte ska få tycka olika, för på denna artikel låter det som att det är vi motståndarna, vi som vill få bort allt som har med SD att göra som inte förstår oss på demokrati.
Men det står klart och tydligt att tycka olika inte är samma sak som att kunna få vara främlingsfientlig. Om det ändå är demokratiska grunder vi ska fatta oss efter så är det väl ändå dessa 5,7% med ytterligare SD partimedlemmar och tyst röstare som försöker förstöra denna grund och vi motståndare som förösker upprätthålla den.

Kanske ett oerhört barnsligt exempel men det är som att hoppa in och rädda ett barn som far illa av sina föräldrar och blir slagen och sen få höra men så kan du inte göra, alla har faktiskt rätten till att uppfoistra sina barn som de vill, alla tycker olika!

Vi har alla satt våra grunder och enats om en sak, Demokrati. Låt oss då stanna där vi har enats och de som förösker att förvränga dess mening har då ingen rätt till en röst, för är det demokrati vi ska hålla oss efter är det även dess regler som gäller.

Vi kan längre in i denna debattörs text läsa " att lägga fram bevis för att SD är ett främlingsfientligt parti kan tyckas handlingskraftigt".
Ingen har behövs gräva i detta ämne, de har alldelles överöst oss med dessa bevis utan att vi behövt leta.

Ännu längre in i texten hittas denna åsikt "Jag är övertygad om att majoriteten av de människor som lade sin röst på SD gjorde det för att markera ett missnöje mot de etablerade partiernas obefintliga integrationspolitik"

Som jag nämnt innan förstoras dennas integrationspolitik upp, jag har i denna blogg redan hunnit skriva två inlägg angående detta. Så detta är alltså majoritetens anledning till att vilja begräna invandringen med 90%? att det inte finns en tillräcklig integrationspolitik i de andra partierna? Så vad exakt har SD kommit med för geniala förslag och ideér som helt plötsligt gjort oss klokare i denna fråga? Jo juste, behåll Sverige svenskt med renrasigt blod, minska invandringen med 90%, förbjud islam, skicka hem alla invandrare direkt som inte gör det rätt för sig, och ändå är det VI som startat en häxjakt? Nej vi har startat motståndar gruppen som ska blåsa ut elden i facklorna de bär i sin hexjakt gentemot de mänskloiga rättigheterna, demokratin.

Hon fortsätter med "Dessa människor kommer inte att övertygas av fler fagra tal om alla människors lika värde"
Nej det är det ingen som trott, men det är grunden för det motstånd vi byggt upp gentemot SD och andra främlingfientliga individer/ grupper.

Slutligen avslutar denna debattör sin artikel med "

”Den som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna” deklarerade Fredrik Reinfeldt i valrörelsen. Jag vill göra ett tillägg: Den som tycker om Sverige erkänner att det finns utmaningar. Den lyssnar till de allvarliga signaler som 330 000 medborgare gett uttryck för. Den levererar en politik som inte gör integrationsfrågan till ett eget sakområde, ­utan som ser den som en naturlig del av andra politikområden. Den som tycker om Sverige vinner tillbaka väljarnas förtroende med bättre lösningar under kommande fyra år."

jag tar detta som att människors hat gentemot varandra kan skyllas ifrån, rasism är ett tecken på att samhället inte mår bra och det är det politiska styret som skall se till att dessa inte finns. Nej rasism är brist på respekt, rasism är egoism, rasism är brist på kunskap, rasism är ett sätt att inte se det riktiga problemet, utan att sylla ifrån sig på andra. Detta är endast detta som är rasism och inga som helst förklaringar till varför rätten till dessa känslor ska finas godtas av mig och förhoppningsvis av de flesta utav er. Det är det politiska styret som ska hjälpa oss styra inte de styra oss. Därför är det upp till oss alla att tillsammans styra bort SD från vårat än så länge fortfarande demokratiska samhälle.

Och ja, jag vet att det är en utbildad jurist jag kritiserar, men tankar och tro har inget ansikte, utbildning eller rank.

Artikeln hittar ni här nedan
http://www.aftonbladet.se/debatt/article7834728.ab

Över och Ut
Ghazal



Kommentarer
Postat av: Joakim

Jag tog upp precis den här saken när jag och min historiagrupp tittade på SD:s reklamfilm och sedan youtubeklippet "Hitler reacts to Sverigedomkraternas reklamfilm". I den senare kommenterar Hitler just att de nu kommer att förlora allt stöd, för nu förstår alla vad SD faktiskt står för. Men personen som gjorde den filmen missade poängen: de som röstade på SD röstade på dem just för att SD står för de sakerna.



Därmed inte sagt att jag tror på att man ska gå ut och slå ner SD:are. Men vi måste markera att rasism inte är OK, samtidigt som vi fokuserar på huvudmålet: att långsiktigt lägga om Sveriges politik så att den blir inkluderande istället för exkluderande. Då kommer grundvalen för rasism att undermineras.

2010-09-27 @ 07:52:15
URL: http://joakimwendell.blogspot.com
Postat av: Luisa

Jag skulle inte kunna sagt det bättre själv Ghazze!

2010-09-27 @ 09:04:06
Postat av: Ghazal

"så att den blir inkluderande istället för exkluderande. Då kommer grundvalen för rasism att undermineras."

Joakim,,,

Jag har en fråga, menar du me detta att det fattas en bra invandrarpolitik och det är därför rasismen skapats? eller menar du att politiken överhuvutaget msaknar vissa byggstenar som fått människor att hitta syndabockar? hur som haver är ju det fortfarande inget starkt argument?



2010-09-27 @ 12:51:16
URL: http://ferzal.blogg.se/
Postat av: Joakim

Jag hävdar att en ekonomisk politik som utförsäkrar människor och berövar dem grundläggande tryggheter gör människor otrygga. Otrygga människor blir rädda. Rädda människor letar efter något som kan förklara deras otrygghet, ju enklare förklaring desto bättre, för det kan alla ta till sig. Och vilken förklaring funkar bättre än den mest klassiska: de som verkar annorlunda?



Naturligtvis finns en hård kärna inom SD, men många är där som ett resultat av alienation...

2010-09-27 @ 18:42:33
URL: http://joakimwendell.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0