Försök!

Ja vi alla hörde om att vår så kallade "sista" chans gick åt helvete när den borgerliga alliansen som består av kristdemokraterna, centerpartiet, folkpartier och moderaterna gick miste om majoriteten i riksdagen vilket betyder att Sverigedemokraterna fick vågmästarroll i Sveriges riksdag.

Detta har bildat kaos i både värmland där de glömda rösterna befann sig och i resten av Sverige. Många experter och disskutioner går runt om detta så kallade omval ifall att detta sker hur skulle detta påverka vårt land?

Många skulle självklart rösta annorlunda kanske inte alla men många. I och med att de röda tyvärr förlora och grovt så skulle många rösta på alliansen och allt för taktikens skull, allt för att inte SD ska komma in i riskdan.

I en sån här situation så handlar det inte längre om de blåa och de röda, inte när det gäller att bekämpa rasismen i vårt land. Jag föreslår en sådan lösning som miljöpartiet la fram. Varför inte samarbeta med alla partier där alliansen och de röda går ihop tillsammans och förhindrar rasisterna? Men någon vidare disskution har jag inte hört något mer om.

Istället så grubblas det över ett omval. Detta omval kan man se på både gott och ont. Omval kan leda till katatastrofala resultat där fler skulle rösta på SD efter alla debatter och reklam. Denna situation kan liknas med när en person går upp på det tomma dansgolvet och när man minst anar det så står alla på det här dansgolvet som var helt tomt innan den här personen som våga gick och ställde sig där. Men sedan kan omvalet leda till att fler inser vad detta är för parti och att detta med att "röra om i grytan" skapar en onödig kaos.

 

För övrigt så måste jag tillägga att allt det här med omval, glömda röster, sd kommer in i riksdan är en hel cirkus. Jag tycker för det första att det är väldigt konstigt med de här uträkningarna med mandaten, att alliansen behövde 7 röster till för att få majoriteten och att det plötsligt försvinner massa oräknade röster i samband med att SD kom in riksdan är något jag ifrågesätter.

Man ska inte lita på allt man hör heller har jag lärt mig. Reinfeldt säger att han absolut inte vill ha ett samarbete med Jimmy men sen säger Jimmy att vi folket inte vet om vad som händer bakom stängda dörrar. Att de olika partierna beter sig annorlunda framför oss än bakom oss. Så ett samarbete kan ha förekommit utan att vi vet om det, mitt andra alternativ är att Jimmy kan ha sagt detta enbart för att "röra om mer i grytan" och skrämma oss lite mer än vad Svergies befolkning redan är. Så vad som är rätt och fel är upp till oss själva att bedöma.

Det är viktigt att vara vaksam och att vara aktiv i det som händer i vårt samhälle vi lever i. Så vill du påverka eller åstminstonde försöka för det är det enda som krävs att man försöker och inte ger upp så kom på demonstration den 4 Oktober på plattan i Stockholm kl 17-18:00



/ Luisa



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0